♥ It's all about me ♥

My photo
Sydney, NSW, Australia
♥ Daughter of Tn Hj IR Ishak Hj Omar & Hjh Fatimah Hj Ab Rasid ♥ 2nd child syndrom alert ♥ Pre-mature Sept baby, 1985 ♥ Strong LIBRA character ♥ Happily married to Capt Amar Ab Aziz 10.11.12 ♥ Proud Ummi to Nur Raudhah Amar ♥ Citizen of MYR ♥ PR of AUS ♥ Loves exploring extraordinary things to gain extraordinary experience di bumi Allah ni ♥ So much in love with eXtreme activities - adrenaline junkie - an Advanced OW Diver, a qualified solo freefaller, bungy, rafting, and the list goes on :) ♥ Independent ♥ Obsessed with travelling due to parents' genetics ♥ Visited 42 countries so far ♥ USA 26 states ✓ Mexico ✓ Europe -15 countries ✓ Australia ✓ New Zealand - Nth & Sth Islands ✓ Asia ✓Asia Pacific ✓ Malaysia - Semenanjung most of the places; islands ✓Sabah ✓ Brunei ✓ Labuan ✓ Middle East, Jordan✓ Arab Saudi (Ramadhan 1995) Jeddah, Madinah, Mecca ✓ Alhamdulillah 2nd Call Ramadhan 2013 + UAE - Dubai & Abu Dhabi✓Umrah 3rd call Jan 2015 Africa✓ Egypt✓ Bali & Makassar✓ South America- 8 countries✓ China (covered 4 cities), HK, Macau✓ Fiji ✓ ♥ Personality: Strong ENTJ! ♥ You may judge me with anything, do I look like I care? Nah ♥ Live Life to the Fullest ♥

Friday, March 27, 2009

Politic feverr !~ *Wat about me ?*


Wah.
it seems dat
Msia's having her politic fevers n0w. After d announcement, d heat wave well travelled across d country. Yet i am here, just an observer. but i do get some updates from friends, acquaitances, and fellow juniors.. some of dm (d juniors) even bombarded me with questions and d conversations go like this...( through YM )

1)Junior : Akak, hows life. tak mengundi ke ?
Answer : aik ngundi ape lak..
Junior : Ala, Umno Umno tu..
Answer : ala dik oi, akak pn kat sini, bab2 politik kurang sket. bkn tak de assertiveness tp ntah laa.. hanya mampu mendoakan yg terbaik utk negara terchenta.... cewahh
Junior
: Ye ke kak, bkn dulu akak aktif juga ke mase kat melbourne dgn Umno umno ni..
Answer : hurmm. actually YES, but sumthing came up and apparently that is not my priority. sumthing happened sbb ada orang jealous, ada cubaan nk menjatuhkan etc.... what can i say.. during that year 2006, i am more happy with MSA (msia stud assc kat Uni), AIESEC, SLP, Golden Key, MASCA, NBA, SLP, SSCC, RAIS, RMIT Union, Comm Games and etc.. * amik ko.. byk list. if tak paham, search kat google hahahah.. i am happy with what i am now... ada la tercalar, terguris sikit masa tu. hi3...
Junior : ooooo gitu ke kak.. ada org sakitkan hati akak la ni. sebab tu tawar hati ekk.. hehe.. lek aa kak. akak kan tabah..dorang jeles lbh tu mesti time tu akak pun aktif dan fames jugak kat uni kan... byk awards akak dpt kat Uni kan. so akak byk involve aktiviti luar la ni.. bodos la dorang ni buat kakak saya mcm ni. haha
Answer: huhuhu.. yes dear ! that's correct ! padan pn.. hi3

*Raya nite 2006, d last time EVER i went to msian hall for raya*


2)Junior : Akak, tak nk join politik ke? dulu time kat skola akak kan aktif giler . tak reti duk diam pulak tu. ada je menda2 yang akak akan involve.. kagum. macam mana la akak organise masa.
Answer
: amboi. ayat tak agak2. akak tak giler k !...politik ? hishh nk jugak tp masa nya belum lagi...muka mcm akak ni layak ke politik ? i dont think so la dear
Junior
: Bukan pe teringat masa dkt mersing, dua tahun akak kat sane, dua tahun la akak pegang top positions. even majoriti committee lain turun, akak tetap maintain. caya la kak. pengaruh kuat ni. smpi dpt award Anugerah Kepimpinan Perempuan dkt maktab dulu..
Answer : hahaha tu dulu la dik oi.. skrg akak dh expired sket.. jd macam lembab. tgk la macam mana... blk msia march thn lps, akak baru nk daftar utk mengundi thn tahun hahahah. camane nk join2 politik ni.. kui3..
Junior : ala, lek a kak. slow slow. akak punya network kan byk..
Answer : ntah la dik oi. skrg ni kalo ley akak nk menyendiri. Mind own business je.. haha..

*Raya day 2006, d last time EVER i went to msian hall for raya*


3)Junior : Rugi kak, akak byk potensi tau. kitaorg kat sini selalu je dengar pasal akak. dah lama abis skolah pn orang sebut-sebut.fames la katakan
Answer : ala dik oi. rugi ape nya. tak de pn . biasa2 je.... hu3.. ouh sebut2.. ngumpat la tu kot. mcm blh caye je.. susah gak sbb org ikuti ape yg kita buat dari time skola smpii la sekarang.. mcm paparazzi pulak..
Junior : Hahaha. tak de la kak. kitaorg suka dgr stori akak. biasa la kadang-kadang orang jeles mcm2 dorang ckp la kak. tp akak tgk la. ramai je junior maktab add akak kat facebook tu. akak memang fames la
Answer
: adoyai.. tak abis2. dh aa tuka topik. btw thanks for d info. nnt akak consider ekk.. kui3..

Thinking
of this , reminds me of two things

*Thinking mode* (way back 2004)



1) I had a
private conversation (Face to Face) with my Aunt, Mak Normah. I think it happened few weeks after my grandma passed away. when we had our kenduri at my Aunt's house (M Dik). D conversation goes like this : ( its not d exact word but conveying d same meaning )
Mak Normah : nnt kat Sydney what are you taking ?
Answer
: 0Uh. masters of commerce. specialising International business
Mak Normah
: tak amik engineering dh ye.. why dont u take another field like law ke politic field ke ape
Answer
: (guttered!) . erkk law ? hish.. tibe2 je law... jauh menyimpang tu. nnt mama bising lagik . amik business pn dh kena tanye, nape tak countinue telco engineering. hahahah. Shaira nk amik law pun, it doesnt tally with me kot i think..
Mak Normah
: ye la. because what, u love to talk. u love to argue. mmg padan sgt la dgn your personality.. isn't right..
Answer
: erk.. ada gak pk cm tu. tapi never thought of doing it smpi dpt masters.. (chuckle a lil bit) .. tp nnt mase wat masters mmg ad plan nk amik satu dua subject related to law kot mcm Biz Law in Global Economy ke cane. see how...

Afterwards i
changed d topic......

2) M Dik ke sape ntah did ask me about joining
Puteri UMNO . ya la at my age kan just nice to get involved with this kind of thingy. but later on, Uncle Haron ( M Dik's hubby ) pun menyampuk, tak pe later2 if dia nk masuk senang jer.. wah wah. simply je.. i bet its gonna be fun. BUT this is not d time yet !


Enjoy !! Life my live to d fullest babeh !~

9 comments:

  1. caya la.aku kagum ngn ko dari maktab smpi la skrg !!tok sah layan dorang tu Mek.ko ada potensi dan personaliti sendiri.aku bangga dpt kawan macam ko.pandai,x berlagak,x kedekut,jgn frenship. tu yg penting.dorang tak kenal ko..biarkan mereka dgn dunia mereka.at least skrg ko a step ahead.stay kat ostrolia je la.ko kn dh jadi org sane.hah.lg ramai appreciate kau kat sana.tak pa.manusia kan mmg cam tu.suka nk jatuhkn org,ramai support ko k. jgn risau babe.ko lain dari yang lain.go girl !. haha

    ReplyDelete
  2. hu3.. time kasih weh atas sokongan..*blushing*.. ala bese la weh.. tp takpe shaira wat derk je. mcm la kesah sgt kan3... ^___^..

    ReplyDelete
  3. weh mek. comel la ko pakai tudung.. hehehe.. sweet gile..

    ReplyDelete
  4. Haza min fadhli rabbi.. hu3... yer la. iAllah nnt aku jadi baik smula k. weh sape ko ni. bdk maktab aku kan. add la kat YM later k... hu3

    ReplyDelete
  5. a ahh mek. aku online. jap gi aku add ko. kat sana ko tak nasyid lagi ke ? rindu kat suara ko lak. hahaha. sbb ko jadi solo masa minggu orientasi la ko fames.. haha

    ReplyDelete
  6. ouh sini ? tak ahh dh expired laa. tak cukup nafas dh.. harder to breath. kui3... hurmm.. tak pe la tu mase dulu. pape pon I DID it myyyy wayy.....

    ReplyDelete
  7. apesal RAIS tu ada satu 'A' je?

    hehehe ^__^

    just kidding.

    joking aside, you should stand for what you believe. nak masuk politik @ tak, that's up to you. if you think you have any good cause to fight, then go for it. tak payah dengar sangat cakap orang lain.

    ReplyDelete
  8. wow, tht junior of yours mcm dh siap2 ade script interview u la..

    ReplyDelete
  9. Anonymous : yerp, nk wat cane. a very close junior of mine, mmg rapat so kinda open to talk about whateva... lgpn time tu tgh chat2 about motivasi, kepimpinan and so forth, tu yg keluar such topic tu. lgpn skrg tgh hangat kat msia about politik. he3..

    Agentk : eceh nk gak name dia.. yup RAIS stands for RMIT Association of International Students . tak de chance dah nk selit mane2 lagi a tu...

    me = fighting + argue.. ha3.. kot la it does blend well. tp for this time being mcm bazir mase je.. yet to be consider and pk.. blh je nk guna through network ke ape. tp bile pk blk. malas ahh. try to achieve wateva u can by ur own way kan !.. tak la ikut dgr ckp org je..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails