♥ It's all about me ♥

My photo
Sydney, NSW, Australia
♥ Daughter of Tn Hj IR Ishak Hj Omar & Hjh Fatimah Hj Ab Rasid ♥ 2nd child syndrom alert ♥ Pre-mature Sept baby, 1985 ♥ Strong LIBRA character ♥ Happily married to Capt Amar Ab Aziz 10.11.12 ♥ Proud Ummi to Nur Raudhah Amar ♥ Citizen of MYR ♥ PR of AUS ♥ Loves exploring extraordinary things to gain extraordinary experience di bumi Allah ni ♥ So much in love with eXtreme activities - adrenaline junkie - an Advanced OW Diver, a qualified solo freefaller, bungy, rafting, and the list goes on :) ♥ Independent ♥ Obsessed with travelling due to parents' genetics ♥ Visited 42 countries so far ♥ USA 26 states ✓ Mexico ✓ Europe -15 countries ✓ Australia ✓ New Zealand - Nth & Sth Islands ✓ Asia ✓Asia Pacific ✓ Malaysia - Semenanjung most of the places; islands ✓Sabah ✓ Brunei ✓ Labuan ✓ Middle East, Jordan✓ Arab Saudi (Ramadhan 1995) Jeddah, Madinah, Mecca ✓ Alhamdulillah 2nd Call Ramadhan 2013 + UAE - Dubai & Abu Dhabi✓Umrah 3rd call Jan 2015 Africa✓ Egypt✓ Bali & Makassar✓ South America- 8 countries✓ China (covered 4 cities), HK, Macau✓ Fiji ✓ ♥ Personality: Strong ENTJ! ♥ You may judge me with anything, do I look like I care? Nah ♥ Live Life to the Fullest ♥

Saturday, October 8, 2016

Updates : ** Road Trip USA & Mexico **

Updates : ** Road Trip USA & Mexico **

USA has always been in my bucket list selepas nk buat Haji. Since 2005 i have a dream nk pergi US. In 2005, a week before I turned 20, my visa got rejected and i was not able to join my sister & friends for their winter break trip! Masa tu Kak Lee kat pUrdue Indiana, west lafayette.

Winter in the US, summer Down Under. I worked hard to save for the US trip. Masa tu org cakap US fussy on visa kena proof cukup $100/ day utk lojing and all. Being an international student masa tu, sanggup tak balik cuti summer sebab nak kerja keras kononnya menabung utk US trip. Sehari up to 19 hours bekerja.. Waitress kt Malaysia Restaurant, FOH crew for KFC & Market Research Interview . 3 jobs ye back to back.

Visa tak approve! Maybe dorang tgk I have the potential nk migrate kt US ler tu. Despite surat Uni dh ckp tgh cuti summer, surat sponsorship MARA pn ada mengesahkan I am obligated with my studies and all. Hahaha epic! $120 USD burn, terasa siot masa tu. Ye la bru 18 tahun, kerja keras nk travel, on the spot kena reject. Nangis gila kt consulate melbourne masa tu . Awww. Dari situ simpan azam nk ke US. Asyik postpone aje...

Dari 2005, then plan abis degree 2007. Tak sempat sbb 2008 keje kt Maxis for a year. 2009 dtg balik sbb PR approved late 2008. 2009 further Master and grad after Summer class 2011. 2011 tak terpk nk ke US so divert Mega plan melawat South America!

Plan g US nk travel solo, tak jadi, 2012 sbb focus nk kawen. Dh kawen, mengandung, tukar plan pegi Umrah kali ke 2 pada 2013. Umrah kali pertama 1995 dulu.

Dpt anak 1st 2013. Konon 2014 nk pergi. Pregnant lagi. So pegi lagi Umrah kali ke 3 awal tahun baru ni. 2015 dpt anak 2nd. Jangan kecam, tak nak pegi Haji ke. Insya Allah 2017/ 2018. Tunggu anak besar skit lgi. Ummi nye terlalu attached dgn anak2 nya ni ☺️

Haha so 2016 nekad la kononnya.

Semoga US ni negara ke 41 saya sampai in my life. Canada 42, Mexico 43, Insya allah travel with hub and 2 daughters! Azam ni semangat!!

30 Days Road Trip USA + Mexico

12 Apr - 25 May 2016. Arrive Syd 27 May.

Skydive Perris Events...

P3 BigWay Camp 5 - 8 May 2016

P3 100 Way Camp 12 - 15 May 2016

Prinsip saya : ada duit travel, if not work hard & smart. Jgn sesekali guna credit card utk booking ape2. Credit card hanya spare bila perlu utk emergency. Travel insurance wajib! Travel at your own time, space, leisure, small and private, own iti, flexible and lagi enjoy 😁

To Be Continued later with details.

PS : Baby no 3 on the way. Made in LA. Hahaha 

Thursday, April 21, 2016

July 2015 - Jan 2016

New Zealand
Melbourne
Adelaide
Pindah
NZ

Pengalaman apply US visa di Australia.

2nd time after 10 thn 4 bln finally APPROVED!

20 Sep 2005- 10 thn 4 bln yang lepas - satu tarikh yang tak dpt dilupakan. First time apply US Visa , tp on the spot kena reject! Location: America Consulate di Melbourne.

Masa tu i was about to turn 20 in a week time, still an international student at Melbourne. Despite I have been working very hard masa summer (nov 2004- jan 2005) and 20 hours during uni time, surat dari UNI and sponsorship letter, still tak proof kuat enough. When asked to why my visa got rejected, no further explanation was given. Gila! On the spot menangis. The gave a letter to me but did not outline the reason why. Cuma ayat just ckp tak dpt nk issue visa after consideration. But when i googled example of rejection letter, these days dorang dah improve and siap mentioned sebab apa. From that incident, i was honestly drawn back untuk visit US. Frust amat! Ye lah, i was meant to further study kt US after SPM under the SPC tapi disebabkan peristiwa WTC 2001, MARA mmg tak berapa nk anta students sebab takut visa tak lepas especilly for the boys. Tak kan la anta students perempuan tak anta student laki kan. UCLA was my dream cewah tapi tak de rezeki. Dulu2 berangan jugak nak ke Purdue Uni to visit my sister to follow her winter Trip tp semua tak jadi sebab kena reject. Mcm2 pk ke sebab aku ni muslim bla2.

Hence i made up my mind, "ok tak pe kerek sgt. Tnggu smpi masa nanti. ". Going to the States from that moment tak pernah pn excites me AT ALL. Sejak 2005 till 2014 mmg pendek kata tak heran lah nk gi US. But since Ive travelled around South America, Europe, Africa, South Pacific, A little bit of Asia- mcm nk revisit balik la plan ke US since 2015 Hubby ada event skydiving di Perris Valley.

Tup2. I found out i was pregnant and tak jadik ke US 2015. Konon plan dari dulu, nk join kakak. Then solo trip. Tak jadi sebab bg ruang utk wedding. Then pregnant no 1. Postponed. Plan lagi. Tup2 no 2 dtg. So nak tak nak this time around a must lah kan.

So today, 21 Jan 2016 - the day! Locatiom : America consulate Sydney.

I am a bit over the moon sebab visa got approved! Hubby got his last year. 2 daughters on aussie passport so dorang under visa waiver program, pun authorisation approved. The journey will be Insya Allah 12 April 2016 - 15 May 2016 (or maybe extended till 26 May) to allow extra time for hubby skydiving events.

Cerita 5 hari lepas. Memula booked appointment 17 March then rebooked 10 March. Bila fikir balik kenapa nk lewatkn appointment sebab semua pun planning dh sorted. Hence I took 21 Jan (the second day available in the slots). Serious memang nervous tunggu. Mcm2 preparation. Abis printing segala paperwork, savings statement , tentative route bla bla bla.

Cerita hari ini. Appointment : 0930AM. 0912AM dh terpacak. Rupanya 0930AM tu waktu kt dpn gate / tmpt melapor. Memang panjang gila!! Debar jugak sebab pegi sorang since hubby got to babysit the 2 kiddos. Queue panjang, then kt tmpt scanning dlu. Rasanya security ada dlm 6 org, plus 3 security jaga barang, 3 ladies checking documents utk appointment , gambar. Duduk sekejap, security kt lift panggil lak. At the same time ada 2 Police officers in that area. Dup dup, ikut je la process. Phone mmg dh off awal2 la kan.. Dlm 0945AM baru la settle semua, naik level 59 utk interview. Dlm lift la bru nk borak2 ngn org lain if not semua mcm muka debar aje. Plus i am wearing tudung too! Byk mata2 tgk!

Naik2 tu handover appointment letter and passport utk checking, sign in and beratur lagi. Ni di first area. Dorang just tny nama, dh penah dpt visa ke tak, scan fingerprints and thats it.

Kemudian kena beratur di Blue Queue. Part ni mcm nervous sebab lps first area u will either :-

1. amik ticket and be seated sementara tunggu org panggil
2. Terus beratur di Blue Line.

Di Blue Line, in front of me ada dlm 5 individuals and 2 families! Yes i noticed that. Di area tu pn seated area utk full org. So everyone waited patiently. Tak campur dgn bunyi baby2 menangis pe semua. Mmg lama menunggu. In front of me, 1 of the families their visa got rejected. Family of 5, mat salleh tp tak sure passport holders mana sebab aussie passport utk travel tak yah hadir semua buat online (that's what I did to my 2 daughters, online aje and terus dpt result). Sebelum tu pun dh ada kena reject 1 individual - dgrnya sbb dia international
Student and tak cukup funding. The 2nd family their visa got approved! Lepas dorang there was another person in front of me before my turn. STILL family of 5 tu tak settle lgi. Kesian sgt smpikan interview dah cabut headset and speaker the mom was trying to explain ape tah. Siap keluar semua kertas and itinerary. Anak2 dia bertiga dah besar rasanya semua muka sedih.

When it comes to my turn, nervous! Sempat la membaca sikit2 ape yang patut. Dia tanya,

"why do you want to go to the states"

"Just for holiday with my family"

"How long have u been in australia"

Daku pnjg lebar ckp "2004-2007 belajar, 2008 PR granted, 2009 dtg sini and settle down pe semua"

"Where are you working at the moment"

"I am just a stay at home mom, taking care of my 2 kids while helping my husband business"

"What is your husband doing"

"Travel and transport plus freight forwarding. He is a sole trader"

"How much savings do you have"

"Xxxxx AUD"

"How many of you going"

"My family and cousin. Husband got his visa last year when he attended his skydiving event. 2 daughters are on australian passport and got their authorisation approved under the VWP (visa waiver program)"

Lg best part ni , when i said "to be honest, my visa got rejected 10 years and 4 months ago. I accepted the decision. Maybe because i was bla bla bla.. Mmg pnjg lebar explain"

"I reckon this is sort off my Big Dream with 10 years of waiting"

Eceh konon mcm nk mintak simpati. Documents kt tgn dh siap belek2 dh ni nk tunjuk.

Sambil dia menaip

"Ur visa is approved and we will mailed out your passport soon"

"Thank you sir. I am beyond words"

Nk je sujud syukur tp buat kt rumah aje sebab dh rindu kt anak2 kt kereta .

Jdnya memang documents ape pun dia tak tengok!

Turun lift mmg sengih and senyum all the way. Smpi ada polis tegur , and he is Malaysian! Ditugaskan jaga di US Consular di Sydney. Borak2 jap sblm ke kereta semula. Byk dia share pengalaman dia jaga di US Consular tu.

Tips : jgn risau if anda bertudung ke berjanggut ke ape, if u are meant for it, u will get it. Husband thn lps apply siap janggut berbulan2 tak potong.


Updates : ** 33 Days Road Trip USA **

USA has always been in my bucket list selepas nk buat Haji. Since 2005 i have a dream nk pergi US. In 2005 my visa got rejected and i was not able to join my sister & friends for their winter break trip! Masa tu Kak Lee kat pUrdue Indiana, west lafayette.

Winter in the US, summer Down Under. I worked hard to save for the US trip. Masa tu org cakap US fussy on visa kena proof cukup $100/ day utk lojing and all. Being an international student masa tu, sanggup tak balik cuti summer sebab nak kerja keras kononnya menabung utk US trip. Sehari up to 19 hours bekerja.. Waitress kt Malaysia Restaurant, FOH crew for KFC & Market Research Interview . 3 jobs ye back to back.

Visa tak approve! Maybe dorang tgk I have the potential nk migrate kt US ler tu. Despite surat Uni dh ckp tgh cuti summer, surat sponsorship MARA pn ada mengesahkan I am obligated with my studies and all. Hahaha epic! $120 USD burn, terasa siot masa tu. Ye la bru 18 tahun, kerja keras nk travel, on the spot kena reject. Nangis gila kt consulate melbourne masa tu . Awww. Dari situ simpan azam nk ke US. Asyik postpone aje...

Dari 2005, then plan abis degree 2007. Tak sempat sbb 2008 keje kt Maxis for a year. 2009 dtg balik sbb PR approved late 2008. 2009 further Master and grad after Summer class 2011. 2011 tak terpk nk ke US so divert Mega plan melawat South America!

Plan g US nk travel solo, tak jadi, 2012 sbb focus nk kawen. Dh kawen, mengandung, tukar plan pegi Umrah kali ke 2 pada 2013. Umrah kali pertama 1995 dulu.

Dpt anak 1st 2013. Konon 2014 nk pergi. Pregnant lagi. So pegi lagi Umrah kali ke 3 awal tahun baru ni. 2015 dpt anak 2nd. Jangan kecam, tak nak pegi Haji ke. Insya Allah 2017/ 2018. Tunggu anak besar skit lgi. Ummi nye terlalu attached dgn anak2 nya ni ☺️

Haha so 2016 nekad la kononnya.

Semoga US ni negara ke 41 @ 42 saya sampai in my life. Insya allah travel with hub and 2 daughters! Azam ni semangat!!

33 Days Road Trip USA

12 Apr - 15 May 2016

Sape nak balik after 11 days boleh proceed, sapa nak stay, untuk tgk event skydiving di Perris Skydive, CA pun boleh.

P3 BigWay Camp 5 - 8 May 2016

P3 100 Way Camp 12 - 15 May 2016

Berminat, sila register as a member dekat website www.koalabelang.com

Tuesday, June 2, 2015

[CIMB MMG PROBLEM!. Dari 2009] TAC, Overseas Number and so on

[CIMB MMG PROBLEM!. Dari 2009].  

Cerita 29 May 2015. Ari2 jumaat ni tak kan nk memaki kan... 

Sesungguhnya kecewa sgt dgn CIMB. Dari 2009 lagi duk cuba nk update account saving punya profil utk guna nombor australia. Bila call cimb, kena submit documents la, signature bagai, sampai sudah tak diproses. 2010 pun buat lg sekali tp still sama. Sampai tahan Can't Be Bothered dah! Bila balik Msia, pergi branch, dorang cakap kena call contact centre. So mcm gila tak logic. So let it be lagi. Cuma somehow mcm confuse lak bila credit card department boleh call nombor aussie sometimes utk verification. 

Past few weeks ada some hiccup with TAC but managed to sort it out in one call. So OK lah. Now guna TAC on mobile , lg senang instead of TAC on SMS. But today memang hangin betul!

My personal account access kena blocked (either cimb clicks and cimb mobile), dedua tak boleh. Ni mesti sebab beberapa hari lepas duk sakan buat transactions. Oh! What to do, dh lumrah org berbusiness.

Bila call tanya , 28 MAY - JUNAINAH - katanya Fraud Team blocked. So mcm erkk, selalu buat TT ke overseas, back to back RM 10k transactions tak de problem. 

Of course la byk transactions. Sebab dari business account kena transfer ke personal cimb dulu sebelum blh transact. Kan nak kena TAC bagai. So mcm confuse gak lah. Bila call, rupanya dorang ni department lain2, system lain2. Even credit card department ada nombor aussie department lain tak semestinya ada. Which is kinda stupid. 

Then i was being told that i cant speak to the fraud department sebab hanya dorang boleh call account holder and nombor yang di call mesti ada dalam sistem. Malangnya account savings tak da nombor aussie. Bengong! The only way is to kena bukak nombor roaming untuk dorang call. Oi cimb, gila ke apa nk call nombor roaming. Ko nak bayar bil aku ke? Bila check oh tak blh proceed sebab Telephone pin blm registered lagi utk phone banking. I am certain I did set up pin before. Tp dia kata tak de lg dlm system. Tried 4 times tak lepas despite i had carefully chosen pin yang cimb minta as a guideline. Frust sgt!

Up to a point i mentioned to them, saya ni skrg tengah pantang. Then she set a time utk fraud time call. I have specifically request suruh call jam 8 malam AUS time cause masa tu je yg available. Maklumlah tgh pantang, nk jaga baby lagi. Ended up 8.30 malam baru dorang call. Spoke for nearly 4 minutes ON ROAMING. CIMB nk byr balik ke bil?

29 MAY, called again to update my mobile number , spoke to ASYRAF - x tau la ejaan betul tak - lain lak cerita hari ni. Dia kata 2011 I did setup for the pin (and yes i am certain with that sebab smlm pn dh ckp kt Junainah but she said belum lg). Saya ditanya soalan yang saya create 4 tahun lps. Ada 3 semuanya. Soalan terakhir tak dapat jawab sebab tak ingat . Dah lama kot. Jadinya they cant do anything. Adoi awat lah susah sgt ! Serious. I dont get it kenapa system dorang tak integrate. Kalau bab2 credit card cepat aje. Bila relates dgn account sendiri, nak access duit pun susah!

Takkan korang tak blh tgk berapa juta kali aku duk kena telefon contact centre. The same thing on and on. Bila cakap dh pernah buat, call, walk in branch, email Id passport signature bagai, katanya tu procedure lama. Skrg system dh lain. What the heck?! .

Tuesday, May 19, 2015

Umrah v3 2015 >> 7 to 22 JAN 2015

Alhamdulillah, dikurniakan peluang untuk menunaikan Umrah kai ke 3. Kali pertama pada Umrah Ramadhan 1995 bersama keluarga saya (Papa, Mama, Kak Lee & Boy). Kali kedua pada Umrah Ramadhan 2013 bersama suami dan mengandungkan Nur Raudhah. Kali ketiga pada Umrah 2015 bersama suami, Nur Raudhah, mengandungkan Nur Sariyah, Mama dan Boy.

Kali pertama pergi direct Umrah. Kali kedua, ziarah Dubai dan Abu Dhabi selepas Umrah. Kali ketiga ziarah Egypt sebelum Umrah. Sebelum ni dah pernah travel solo ke Egypt pada 2010 during my Trip to Africa and Middle East.

Secara ringkas mengenai trip Umrah ketiga kali ni.
Catatan dibuat dan disimpan di dalam Notes sewaktu free time.


8 Jan 2015 - Ziarah di Cairo. Pyramid and Sphinx. Makam Imam Shafie. Masjid Hussin. Phew how Egypt changed a lot compared to my first visit in Sep 2010

9 Jan 2015 - Assalamualaikum Ya Rasulullah. Rindunya pada mu. Daku datang kembali. Dulu bersama keluarga. Kemudian bersama suamiku dan Raudhah dlm perut. Kali ni bersama suami, Raudhah dan anak ku no 2 di dalam perut bersama ibu dan adikku 

09 Jan 2015 - Alhamdulillah dpt spent lama di Raudhah dan dpt pergi plg dekat dgn Makam Ya Rasulullah... ada peluang memang masuk ke Raudhah lagi. sehari tu minima masuk sekali. TQ to Walid sebab jagakan Raudhah masa Ummi masuk dalam tu

Masya Allah. Mlm ni Raudhah lagi padat dr semalam. Plus tmpt Raudhah lagi kecik dia bukak utk wanita. Dah rasa mcm almost tak de peluang utk solat lagi. Hanya mampu berdoa non stop especially di kawasan carpet hijau. Tak give up cuma risaukan Adik Raudhah. Unexpectedly makin ke depan dkt dgn Makam, ramai org sekadar membaca doa dan memegang tirai. Especially arab2 ni. Ape lg, amik peluang. Terus solat dan solat. Semoga Engkau terima semua salam2 ku dan salam2 sahabatku serta doa2 yang mereka kirim. Amin.. 

11 Jan 2015 - Malam terakhir di Madinah 😞😔. Masuk Raudhah lewat skit td sebab mcm sibuk sgt. Bersyukur diberi peluang utk menziarahi Raudhah lg. malam terakhir lagi lama dpt duduk dan karpet hijau tu sentiasa je ada ruang. Kdg2 pelik nape org tak ambil peluang utk solat terus bila ada ruang. Tangisan, jeritan, pekikan, lolongan adalah sesuatu yang tidak digalakkan langsung. Ya Allah semoga Engkau terima segala doa2 ku dan doa2 yang dikirimkan. 

Melihat dunia luar memberikan kita byk pengalaman. Ada yg pergi solo, ada yg pergi berdua, ada yg pergi berkeluarga. Kali pertama Umrah Ramadhan 1995 bersama ayah dan ibu, lain pengalamannya. Masa kecik semua parents yg bertanggungjawab. Umrah Ramadhan 2013 pergi bersama suami dan anak 1st dlm perut. Time ni sedikit kelainan sebab suasana Tanah Haram lain dari 1995 (sudah tentu). Sedih tengok pembangunan yang terlampau pesat menjadi gah. Kali ini 2015 pergi bersama suami, anak 1st dan anak 2nd dlm perut. Bezanya skrg tgh musim sejuk dan bkn Ramadhan. Lagi ramai dan sesak. Travel dgn anak kecil bukan alasan. Yang penting kena sama2 bergilir dgn suami/isteri utk menjalankan tanggungjawab bersama. Salam dari Bumi Madinah. 

14 Januari 2015 - Subuh prayer at the mosque. Kul 5 dh terpacak kt masjid, Ziarah Mekah, Miqat di Ja'raanah and Umrah ke 2. Berkongsi pengalaman di Instagram melalui Hashtags : #nurraudhah #nurraudhah9 #babyraudhah #umrah2015 #umrahziarah2015 #andalusia #andalusia2015 #aasinrumrah2015

Selamat tinggal Madinah. Akan ke Mekah sebentar lagi. Ya Allah jgn jadikan ziarah ku ini yang terakhir. Dah 3x Umrah insya allah next Haji. Gamble sgt, masuk Raudhah ikut group2 Arab. Sbb kalau tunggu group Melayu mmg lmbt. Rushing nk ke Mekah lagi 15 minit. Redah aje sbb mmg niat nk Wida' dlm Raudhah. Dpt 2 rakaat pn alhamdulillah. Rezeki Adik Raudhah. Sudah sy smpikan salam2 dan doa2 utk mereka yang berpesan. Insya Allah.. 

NOT A FAN of this tower. Masa dtg balik Umrah Ramadhan 2013 somehow trasa tgk ke'gah'an Tower ni. Still rindukan suasana Mekah dan Madinah 1995. Masa tu rasa mcm zaman dulu2 je. X de massive constructions, telaga zamzam pn tak seal, siap ari2 blh mandi air zamzam. Masa Sa'ie boleh nmpk Kaabah, blh panjat Bukit Safa dan Marwah tu. Oh how much I miss that.. So kali ni mmg x de rasa nk bergambar sgt dgn Tower ni. Gambar ni taken from my brother

17 Jan 2015 - Journey to Gua Hira'. Jabal Nur. Alhamdulillah. What a great experience. Around 1am we conquered Jabal Nur/ Gua Hira'. 3x smpi Tanah Suci, kali ni baru berpeluang naik. Tq to Walid sebab bawakkan Raudhah dan Ummi with Baby S 😍. Mendaki Jabal Nur dlm sejam lebih, turun tak sampai sejam. Bayangkan zaman Rasulullah dulu mendaki camne. Teruja dgn permandangan bandar Kota Mekah. Di keheningan malam, tafakur di kesyahduan. Merindui janjiMu Tuhan. Bantuan diperjuangan. Ku titiskan air mata. Taubat segala dosa. Moga terangkat penghijab kalbu. Antara kau dan aku. 

18 Jan 2015 - Trip to the Museum, Ladang Unta dan Hudaibiah (Miqat for Umrah). Alhamdulillah, kali ni Umrah Ummi & Raudhah dpt wat 4x Umrah. Walid, Busu Boy and Grandma dpt wat 5x Umrah. We did few Tawaf Sunat too... Mlm terakhir di Tanah Haram

20 Jan 2015 - Selamat Hari Lahir buat Adik yang tercinta. Ehem (bodek nk suruh urut). Alhamdulillah juga kerana kami selamat smpi di Tanah Air Malaysia. Such a long journey merempuh 4 time zones. Mekah- Jeddah- Cairo- Bangkok- KL. Kakak Raudhah nmpknya awal2 dh charging. 90% of the time tido aje. Back to reality and gearing up before back to Sydney. Home Sweet Home for us.

Sekadar perkongsian bersama. Tak sure ramai dh pernah travel dgn EgyptAir atau tak. My first time travel dgn EgyptAir masa Sep 2010 during my Middle East and Africa Trip. Second time baru2 masa Umrah Ziarah JAN 2015, 6x turun naik flight : 

KUL - BKK
BKK - Cairo
Cairo - Madinah
Jeddah - Cairo
Cairo - BKK
BKK - KUL

Overall experience, Best dan seronok sebab seat dia rasa mcm besar dari Airbus MAS. Tak tau la kan, model airbus tu sama atau tak, tapi memang selesa.

Bab2 makan, alhamdulillah. TIP TOP. Puas hati. Mengenyangkan sampai tak termakan pun ada. Breakfast pun makan heavy (meat), so Lunch and Dinner sangat memuaskan. 

Cumanya flight attendants diaorang Kdg2 tak berapa faham apa yang kita nk ckp so kena repeat few times so they will understand. 

Di Bangkok, kami hanya transit. Tp still kena keluar pesawat. 1st time transit KUL bound to Cairo, Ya Allah dia punya pusing nak ke departure gate tu bukan main jauh walhal kita keluar je departure lounge kt tepi. So tak sure why tak terus aje ke departure lounge sementara tunggu flight dikemaskan. Kena go through scan bagai.

2nd time transit Cairo bound to KUL, yang ni OK skit sebab kitaorg tak de la sampai pusing jauh dan hanya group kitaorg je. At least ada masa utk ke tandas dan surau untuk solat. 

Gambar diambil semasa bound Cairo - KUL (via BKK). Tgh nk breakfast. Siap ada sandwich dan croissant lg. Mmg kenyang..

Flight #15 Kuala Lumpur to Bangkok
Flight #16 Bangkok to Cairo
Flight #17 Cairo to Madinah
Flight #18 Jeddah to Cairo
Flight #19 Cairo to Bangkok
Flight #20 Bangkok to Kuala Lumpur























Wednesday, April 8, 2015

Sawang !! 9 bulan baru nk update. Pergh record!!!

Assalamualaikum.. Mak aih, last update AUG 2014. Like seriously.. Wowww. Super busy sgt. Lps balik Fiji, busy Syawal. 




As per usual, Koalabelang back to normal business. 
Late Aug/Sep : NZ trip version 3 for me but this time with clients












10 Sep - 20 Oct : Cuti2 Malaysia. During this time, that's when I knew I was pregnant! 3.5 months dah pun. Hehehe sengih je la.. 












So dah tau cam tu mmg slow down. Aritu siap sempat berscuba diving ahaha.. Since dh tau pregnant, tuka plan. Konon nk pergi cruise ke new caledonia, vanuatu bla2, last minit decision nk p Umrah. 

Was a little bit worried sebab Raudhah pakai passport Aussie. So sebelum balik Msia memang dh siap2 hantar soft copy of our docs and passports. 

Oct/Nov/Dec : Busy with Koalabelang. Apart of clients, we had to organise for Year End Shipping since ramai balik for good.
Alhamdulillah. All went well. 

20 Dec - 20 Feb : Malaysia again, Umrah version 3 for me. Special entry tunggu.... 













Related Posts with Thumbnails