♥ It's all about me ♥

My photo
Sydney, NSW, Australia
♥ Daughter of Tn Hj IR Ishak Hj Omar & Hjh Fatimah Hj Ab Rasid ♥ 2nd child syndrom alert ♥ Pre-mature Sept baby, 1985 ♥ Strong LIBRA character ♥ Happily married to Capt Amar Ab Aziz 10.11.12 ♥ Proud Ummi to Nur Raudhah Amar ♥ Citizen of MYR ♥ PR of AUS ♥ Loves exploring extraordinary things to gain extraordinary experience di bumi Allah ni ♥ So much in love with eXtreme activities - adrenaline junkie - an Advanced OW Diver, a qualified solo freefaller, bungy, rafting, and the list goes on :) ♥ Independent ♥ Obsessed with travelling due to parents' genetics ♥ Visited 42 countries so far ♥ USA 26 states ✓ Mexico ✓ Europe -15 countries ✓ Australia ✓ New Zealand - Nth & Sth Islands ✓ Asia ✓Asia Pacific ✓ Malaysia - Semenanjung most of the places; islands ✓Sabah ✓ Brunei ✓ Labuan ✓ Middle East, Jordan✓ Arab Saudi (Ramadhan 1995) Jeddah, Madinah, Mecca ✓ Alhamdulillah 2nd Call Ramadhan 2013 + UAE - Dubai & Abu Dhabi✓Umrah 3rd call Jan 2015 Africa✓ Egypt✓ Bali & Makassar✓ South America- 8 countries✓ China (covered 4 cities), HK, Macau✓ Fiji ✓ ♥ Personality: Strong ENTJ! ♥ You may judge me with anything, do I look like I care? Nah ♥ Live Life to the Fullest ♥

Thursday, April 21, 2016

July 2015 - Jan 2016

New Zealand
Melbourne
Adelaide
Pindah
NZ

Pengalaman apply US visa di Australia.

2nd time after 10 thn 4 bln finally APPROVED!

20 Sep 2005- 10 thn 4 bln yang lepas - satu tarikh yang tak dpt dilupakan. First time apply US Visa , tp on the spot kena reject! Location: America Consulate di Melbourne.

Masa tu i was about to turn 20 in a week time, still an international student at Melbourne. Despite I have been working very hard masa summer (nov 2004- jan 2005) and 20 hours during uni time, surat dari UNI and sponsorship letter, still tak proof kuat enough. When asked to why my visa got rejected, no further explanation was given. Gila! On the spot menangis. The gave a letter to me but did not outline the reason why. Cuma ayat just ckp tak dpt nk issue visa after consideration. But when i googled example of rejection letter, these days dorang dah improve and siap mentioned sebab apa. From that incident, i was honestly drawn back untuk visit US. Frust amat! Ye lah, i was meant to further study kt US after SPM under the SPC tapi disebabkan peristiwa WTC 2001, MARA mmg tak berapa nk anta students sebab takut visa tak lepas especilly for the boys. Tak kan la anta students perempuan tak anta student laki kan. UCLA was my dream cewah tapi tak de rezeki. Dulu2 berangan jugak nak ke Purdue Uni to visit my sister to follow her winter Trip tp semua tak jadi sebab kena reject. Mcm2 pk ke sebab aku ni muslim bla2.

Hence i made up my mind, "ok tak pe kerek sgt. Tnggu smpi masa nanti. ". Going to the States from that moment tak pernah pn excites me AT ALL. Sejak 2005 till 2014 mmg pendek kata tak heran lah nk gi US. But since Ive travelled around South America, Europe, Africa, South Pacific, A little bit of Asia- mcm nk revisit balik la plan ke US since 2015 Hubby ada event skydiving di Perris Valley.

Tup2. I found out i was pregnant and tak jadik ke US 2015. Konon plan dari dulu, nk join kakak. Then solo trip. Tak jadi sebab bg ruang utk wedding. Then pregnant no 1. Postponed. Plan lagi. Tup2 no 2 dtg. So nak tak nak this time around a must lah kan.

So today, 21 Jan 2016 - the day! Locatiom : America consulate Sydney.

I am a bit over the moon sebab visa got approved! Hubby got his last year. 2 daughters on aussie passport so dorang under visa waiver program, pun authorisation approved. The journey will be Insya Allah 12 April 2016 - 15 May 2016 (or maybe extended till 26 May) to allow extra time for hubby skydiving events.

Cerita 5 hari lepas. Memula booked appointment 17 March then rebooked 10 March. Bila fikir balik kenapa nk lewatkn appointment sebab semua pun planning dh sorted. Hence I took 21 Jan (the second day available in the slots). Serious memang nervous tunggu. Mcm2 preparation. Abis printing segala paperwork, savings statement , tentative route bla bla bla.

Cerita hari ini. Appointment : 0930AM. 0912AM dh terpacak. Rupanya 0930AM tu waktu kt dpn gate / tmpt melapor. Memang panjang gila!! Debar jugak sebab pegi sorang since hubby got to babysit the 2 kiddos. Queue panjang, then kt tmpt scanning dlu. Rasanya security ada dlm 6 org, plus 3 security jaga barang, 3 ladies checking documents utk appointment , gambar. Duduk sekejap, security kt lift panggil lak. At the same time ada 2 Police officers in that area. Dup dup, ikut je la process. Phone mmg dh off awal2 la kan.. Dlm 0945AM baru la settle semua, naik level 59 utk interview. Dlm lift la bru nk borak2 ngn org lain if not semua mcm muka debar aje. Plus i am wearing tudung too! Byk mata2 tgk!

Naik2 tu handover appointment letter and passport utk checking, sign in and beratur lagi. Ni di first area. Dorang just tny nama, dh penah dpt visa ke tak, scan fingerprints and thats it.

Kemudian kena beratur di Blue Queue. Part ni mcm nervous sebab lps first area u will either :-

1. amik ticket and be seated sementara tunggu org panggil
2. Terus beratur di Blue Line.

Di Blue Line, in front of me ada dlm 5 individuals and 2 families! Yes i noticed that. Di area tu pn seated area utk full org. So everyone waited patiently. Tak campur dgn bunyi baby2 menangis pe semua. Mmg lama menunggu. In front of me, 1 of the families their visa got rejected. Family of 5, mat salleh tp tak sure passport holders mana sebab aussie passport utk travel tak yah hadir semua buat online (that's what I did to my 2 daughters, online aje and terus dpt result). Sebelum tu pun dh ada kena reject 1 individual - dgrnya sbb dia international
Student and tak cukup funding. The 2nd family their visa got approved! Lepas dorang there was another person in front of me before my turn. STILL family of 5 tu tak settle lgi. Kesian sgt smpikan interview dah cabut headset and speaker the mom was trying to explain ape tah. Siap keluar semua kertas and itinerary. Anak2 dia bertiga dah besar rasanya semua muka sedih.

When it comes to my turn, nervous! Sempat la membaca sikit2 ape yang patut. Dia tanya,

"why do you want to go to the states"

"Just for holiday with my family"

"How long have u been in australia"

Daku pnjg lebar ckp "2004-2007 belajar, 2008 PR granted, 2009 dtg sini and settle down pe semua"

"Where are you working at the moment"

"I am just a stay at home mom, taking care of my 2 kids while helping my husband business"

"What is your husband doing"

"Travel and transport plus freight forwarding. He is a sole trader"

"How much savings do you have"

"Xxxxx AUD"

"How many of you going"

"My family and cousin. Husband got his visa last year when he attended his skydiving event. 2 daughters are on australian passport and got their authorisation approved under the VWP (visa waiver program)"

Lg best part ni , when i said "to be honest, my visa got rejected 10 years and 4 months ago. I accepted the decision. Maybe because i was bla bla bla.. Mmg pnjg lebar explain"

"I reckon this is sort off my Big Dream with 10 years of waiting"

Eceh konon mcm nk mintak simpati. Documents kt tgn dh siap belek2 dh ni nk tunjuk.

Sambil dia menaip

"Ur visa is approved and we will mailed out your passport soon"

"Thank you sir. I am beyond words"

Nk je sujud syukur tp buat kt rumah aje sebab dh rindu kt anak2 kt kereta .

Jdnya memang documents ape pun dia tak tengok!

Turun lift mmg sengih and senyum all the way. Smpi ada polis tegur , and he is Malaysian! Ditugaskan jaga di US Consular di Sydney. Borak2 jap sblm ke kereta semula. Byk dia share pengalaman dia jaga di US Consular tu.

Tips : jgn risau if anda bertudung ke berjanggut ke ape, if u are meant for it, u will get it. Husband thn lps apply siap janggut berbulan2 tak potong.


Updates : ** 33 Days Road Trip USA **

USA has always been in my bucket list selepas nk buat Haji. Since 2005 i have a dream nk pergi US. In 2005 my visa got rejected and i was not able to join my sister & friends for their winter break trip! Masa tu Kak Lee kat pUrdue Indiana, west lafayette.

Winter in the US, summer Down Under. I worked hard to save for the US trip. Masa tu org cakap US fussy on visa kena proof cukup $100/ day utk lojing and all. Being an international student masa tu, sanggup tak balik cuti summer sebab nak kerja keras kononnya menabung utk US trip. Sehari up to 19 hours bekerja.. Waitress kt Malaysia Restaurant, FOH crew for KFC & Market Research Interview . 3 jobs ye back to back.

Visa tak approve! Maybe dorang tgk I have the potential nk migrate kt US ler tu. Despite surat Uni dh ckp tgh cuti summer, surat sponsorship MARA pn ada mengesahkan I am obligated with my studies and all. Hahaha epic! $120 USD burn, terasa siot masa tu. Ye la bru 18 tahun, kerja keras nk travel, on the spot kena reject. Nangis gila kt consulate melbourne masa tu . Awww. Dari situ simpan azam nk ke US. Asyik postpone aje...

Dari 2005, then plan abis degree 2007. Tak sempat sbb 2008 keje kt Maxis for a year. 2009 dtg balik sbb PR approved late 2008. 2009 further Master and grad after Summer class 2011. 2011 tak terpk nk ke US so divert Mega plan melawat South America!

Plan g US nk travel solo, tak jadi, 2012 sbb focus nk kawen. Dh kawen, mengandung, tukar plan pegi Umrah kali ke 2 pada 2013. Umrah kali pertama 1995 dulu.

Dpt anak 1st 2013. Konon 2014 nk pergi. Pregnant lagi. So pegi lagi Umrah kali ke 3 awal tahun baru ni. 2015 dpt anak 2nd. Jangan kecam, tak nak pegi Haji ke. Insya Allah 2017/ 2018. Tunggu anak besar skit lgi. Ummi nye terlalu attached dgn anak2 nya ni ☺️

Haha so 2016 nekad la kononnya.

Semoga US ni negara ke 41 @ 42 saya sampai in my life. Insya allah travel with hub and 2 daughters! Azam ni semangat!!

33 Days Road Trip USA

12 Apr - 15 May 2016

Sape nak balik after 11 days boleh proceed, sapa nak stay, untuk tgk event skydiving di Perris Skydive, CA pun boleh.

P3 BigWay Camp 5 - 8 May 2016

P3 100 Way Camp 12 - 15 May 2016

Berminat, sila register as a member dekat website www.koalabelang.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails