♥ It's all about me ♥

My photo
Sydney, NSW, Australia
♥ Daughter of Tn Hj IR Ishak Hj Omar & Hjh Fatimah Hj Ab Rasid ♥ 2nd child syndrom alert ♥ Pre-mature Sept baby, 1985 ♥ Strong LIBRA character ♥ Happily married to Capt Amar Ab Aziz 10.11.12 ♥ Proud Ummi to Nur Raudhah Amar ♥ Citizen of MYR ♥ PR of AUS ♥ Loves exploring extraordinary things to gain extraordinary experience di bumi Allah ni ♥ So much in love with eXtreme activities - adrenaline junkie - an Advanced OW Diver, a qualified solo freefaller, bungy, rafting, and the list goes on :) ♥ Independent ♥ Obsessed with travelling due to parents' genetics ♥ Visited 42 countries so far ♥ USA 26 states ✓ Mexico ✓ Europe -15 countries ✓ Australia ✓ New Zealand - Nth & Sth Islands ✓ Asia ✓Asia Pacific ✓ Malaysia - Semenanjung most of the places; islands ✓Sabah ✓ Brunei ✓ Labuan ✓ Middle East, Jordan✓ Arab Saudi (Ramadhan 1995) Jeddah, Madinah, Mecca ✓ Alhamdulillah 2nd Call Ramadhan 2013 + UAE - Dubai & Abu Dhabi✓Umrah 3rd call Jan 2015 Africa✓ Egypt✓ Bali & Makassar✓ South America- 8 countries✓ China (covered 4 cities), HK, Macau✓ Fiji ✓ ♥ Personality: Strong ENTJ! ♥ You may judge me with anything, do I look like I care? Nah ♥ Live Life to the Fullest ♥

Friday, April 29, 2011

Apabila Shairah bersuara....

Jarang giler Shairah wat entry luahan hati n perasaan. Ecey. Rsnye skrg condition dh makin stabil. Tq Allah for opening my eyes so that i can really be myself after all these years. I'm Getting there ;)


Entry kali ni mengenai sesuatu yg happened in d past. Jengx3. Sesungguhnya Shairah admit, kalau org tu penipu, dr awal dh menipu smpi sudah mmg menipu je kerjanya.

Awal2 nk kenal ngaku anak CEO company tut (dirahsiakn), as if shairah akan wow teruja la kononnya. Sorry. Kalau ye pn Shairah tak luak even a penny. Claim diri mcm2. Kirenye nk boost up diri sendiri lah, watever. Taktik nk pikat hati pmpn... Rupenya bkn anak CeO, pak cik dia Ceo tu. Dia? Hahaha. X de pape sgt pn.. As years passed, i really mean years, penipuan asyik byk kali je berlaku. Tutup je la mata dgn harapan org ni akan berubah. Most of d time makan dalam je aku ni. Saba saba. Bg chance lagi. Kantoi tu toksah ckp lah.

But keadaan lg teruk bila Shairah kt Msia. Jeng3x. Drama mcm3. Manusia ni x sedar dek untung. Nk test kejantanan dia. Flirt tu tok sah ckp.. Stiap 2,3 bln ada je hal. Dgn spare sim kad, spare fon. Bile kantoi, alasan org lain punya. Take responsibility la wehh. Pmpn2 yg dia flirt lak sme satu macam.. Pelik!! Dia pn dh jadi otak kat lutut… Terus menjatuhkn kematangan dia demi menaikkan kemachoan.Ecehh. Me being me yg malas la nk gado2 confront la.. Ye la gado kang nnt shairah same letak otak kt lutut. No way. I am much better than that. Hik3.

Smpi ad pmpn yg jual no shairah kt jantan2 mane ntah sbb frust gila ngn laki ni sbb kantoi nye pasal. Siap ckp Shairah ni itu la ini la.. Hahaha. Betina betina. Ko frust ngn jantan tu aku jadi mangsa.. Sian kt diri sendiri. Eceh.. Airmata mcm empangan yg dh pecah. Hahaha.. Shairah tak pk jauh masa tu, nape pmpn tu nk threat mcm2. Ye la x baik nk buruk sangkat. Bila pk balik, mesti ada sumthing teruk smpi betina tak betul tu frust nonggeng. Tertonggeng2..

Still masih ada harapan manusia ni akan berubah. Hoh. When i know u say sorry when u only get caught. But uve put on quite a show, really had me going. Now it’s time to go, curtain’s finally closing. That was quite a show, really entertaining. Take a bow jap.. Pandai bermuka2.. Again, bila dh penipu mmg ttp menipu. paling bes bile dah sah2 bersalah, wat macam x de pape...

Aku pk satu je.. Tak saba nk chow to Aus smule. Ape nk jd kt msia, mampus pi ah.. 2009 x saba nye nk chalo!!

Tick tick tock.. 2010. This was the turning point for me. Maybe i had enuff kot. Ckp beribu lemon, bazir air liur pn x gune. Kalau dh dungu tu mmg dungu gak. Lembab gak, buat hal pandai. Tp nk cover.. Oh purlis. Kantoi, x reti...

Lps peristiwa ni la. Pang pung pang pung kabut. Nk berubah.. Mcm2 adegan kot.. Tp tu Shairah tak tau nape Shairah no emosi at all (which is sgt pelik sbb Shairah ni mmg hoh, Queen Emo).. Its hard to put my thoughts at that time. Tp skrg. When i step away a little bit. Byk hikmahnye.. Rupenye dulu ko berubah lepas satu incident ni pun bukan lahir dari hati kot. Huih. Ckp dpn tibe2 alim. Pijak semut pun tak mati ! Tp blkg sebenarnya. Lain lak.

Ckp tak pernah bawak perempuan lain masuk umah, Tet.. Yok Ooo. Ckp dah tak pernah bawak pompuan lain jalan2 naik kete makan wayang etc. Tet.. Yok Ooo. Siap tmpt tidur ko pn pmpuan lain menyinggah.. So pe cer… patu if Shairah duk tanya, claim lain. Ckp ala caya la ckp pmpn tu *well pmpn yang pernah duk flirt2 dlu gak* … if not tak kn la pmpn tu tau ko duk mane,  umah family ko kat mane.. ofis ko kat mane.. eh mustahil bin ajaib.. org x kn tau ko duk mane. If ko tak bgtau.. yg tau pmpn lak tu.. cmne tu. Pmpn siap pergi umah ko 3,4 kali kot.Siap tau ko duduk mana (slain dr rumah)

Time konon nk pujuk2 tu. Bile recall blk, rasa mcm  poyo ah. Nasihat je lbh itu ini. Tp diri sendiri?? Perangai. Kawan.  Pergh. Mcm hampeh…  Kutuk aku kawan dgn sekian2.. yang ko tu. Tgk pmpn2 yg ko kawan.. ckp mende2 lucah slumber badak. Haa. Elok sgt la tu.. Shout out mcm2 tp hampeh, claim je kat sane sini walhal kt tmpt tangki buang najis.Sesuai aahh ngn perangai ko. Terbaik!! Shairah percaya Org yg baik2 adalah utk org yg baik2 juga. Tak de la nk kata Shairah ni baik sgt. But still tau jaga diri.. Lawak giler.

Sbb ko aku berubah skit2.. but ko nk aku jadi baik semula . ALHAMDULILLAH. Tp tu sme topeng je.. Blkg, huih.. Ko kua ngn sorang pmpn ni, siap maki hamun sbb dia pakai tudung. Haha. Lawak giler ! Ko beria2 suh aku pakai tudung balik.. siap bg gambar lagi nk tgk mcm mana. Heee, niat yg baik. Tp adakah niat tu setulus hati? Tp ko skrg dh berubah to what u used to be.. So pe cerita, mmg x btol lah tu.. Ahh dasar lupa diri kn. 

So, if kat luar sana tu. tak kesah la sape2, if asyik ada rasa nk check ngn sape si dia SMS, ngn sape si dia duk kol, nk share account pe sme - pendek kate trust tak de, baik tak yah tunggu lame2. serious. kalau tgh couple ada rase mcm tu, takkn la nk ikut tabiat tu smpi kahwin?

Secondly, if dorang ni dh penah kantoi skali dua tu hati2 la.. skali maybe blh terima, but if dh menjadi2.. tp wat bodoh mcm tunggul je, baik cabut awal2... jgn bg muka sgt... kalau sblm kahwin dh macam ni, then janji nk berubah lps kahwin. As a pmpn pk dulu.. Dh kahwin, laki ni jd Ketua Keluarga. Kang x pasal2, abis dia tuka semua rules. Janji manis dlu2 konon lepas kahwin nk tukar perangai la ape la.. baik tak yah.. kalau dh keturunan dia jenis ada panas baran, kaki pukul ke ape. hati2 la.. tetap tempias semuanya tu.... 

Heee I think thats it. Tak mo cite pnjg2. Yang penting, semua yang terjadi ada hikmahnya... 

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails